Wie zijn wij

Braillematerialen.nl is een initiatief van LinkedToday en geprintin3d.nl.

Wij hebben ervaren dat er steeds vaker behoefte is aan gespecialiseerde materialen op het gebied van braille. Zeker nu blinden en slechtzienden naar reguliere basisscholen gaan, merken wij dat er beperkte aanbod is op het gebied van braille materiaal.

Ontwikkeling en expertise:

Wij ontwikkelen onze materialen in goed overleg met de experts op het gebied van Braille. Wij werken samen met grote organisaties als Koninklijke Visio, onze materialen zijn uitvoerig getest en doordacht.

Gyntha Goertz met een Braillematerialen Braille cel
Gyntha Goertz van Koninklijke Visio met een Braillematerialen enkele Braille cel.

Grote braille cellen voor beginnende leerlingen:

Grote braille cellen en dergelijke werden regelmatig uit hout vervaardigd omdat er simpelweg geen aanbod was op dit gebied, naast dat dit niet alleen erg tijdrovend is, is hout ook niet bij uitstek geschikt als onderwijsmateriaal. Hier hebben wij verandering in gebracht, al onze materialen ontwerpen en produceren wij in eigen beheer en kunnen hierdoor zeer goed inspelen op de actuele vragen uit het onderwijs.

Kleine braille letters en cijfers:

De kleine, officiƫle maat koppelbare braille letters werden in het verleden door Unilock geproduceerd, helaas is dit voor zover wij weten niet meer verkrijgbaar in de markt. Daarnaast beperkte dit aanbod zich alleen tot braille letters, wij hebben hiernaast ook dubbelklanken (OE, EI, etc.) ontwikkeld en zijn momenteel bezig met braille cijfers met als doel deze zoveel mogelijk volgens de officiƫle maatvoering te produceren.

Braille in de praktijk
Onze producten worden uitvoerig door de doelgroep in de praktijk getest.
Skip to content